Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Η (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ

 

Μετά από συντονισμένες  προσπάθειες της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας που ζητά την παραίτηση του κ. Τσιρώνη και τον ξεσηκωμό των απανταχού φιλόζωων, η κατάπτυστη, εγκληματική για τα ζώα και με πολλαπλές συνέπειες και για την ίδια τη χώρα μας τροπολογία που τα αφορά, απεσύρθη χτες από την ψήφισή της στη Βουλή.

 

Σύμφωνα με την τροπολογία που ετοιμαζόταν να ψηφιστεί για τα αδέσποτα, αυτά θα οδηγούνταν σε ‘στρατόπεδα συγκέντρωσης’ και χώρους εξορίας, σε βραχώδεις δασικές εκτάσεις, ενώ ταυτόχρονα διά νόμου πλέον τα φιλοζωικά σωματεία, που αγωνίζονται με κάθε κόστος για την προστασία τους, θα χαρακτηρίζονταν ως παράνομα! Σχήμα οξύμωρο; Τραγική ειρωνεία; Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, ‘O κ. Τσιρώνης οφείλει να δώσει εξηγήσεις και να παραθέσει τα στοιχεία που έχει για παράνομη διαχείριση αδέσποτων ζώων από σωματεία, συντασσόμενος με αποκυήματα φαντασίας γραφικών και νοσηρών ατόμων εντός και εκτός ΥΠΑΑΤ, διαφορετικά θα πρόκειται για ένα κοινό συκοφάντη. Τα ελάχιστα αυτά άτομα συντάχθηκαν υπέρ της τροπολογίας και της εξαφάνισης των ζώων στα ‘όρη και τα βουνά’.

Η τροπολογία αυτή, που κατατέθηκε νύχτα, εκπρόθεσμα και αιφνιδιαστικά, ώστε να μην προλάβουν οι φιλοζωικές οργανώσεις να αντιδράσουν, φέρει το όνομά του και καθώς δεν θα μπορούσε να περάσει από το Υπουργείο του, προσπάθησε να το περάσει μέσω άλλου Υπουργείου’. Και συνεχίζει: ‘Οι μάσκες φιλοζωίας του Αναπληρωτή Υπουργού ΥΠΑΑΤ έπεσαν με τρόπο που δεν αφήνει και στον πλέον καλόπιστο καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του σε σχέση με το τι νομοσχέδιο επρόκειτο ή πρόκειται να φέρει για διαβούλευση για την ‘προστασία” των ζώων.

Με τρόπο σαφή και αδιαμφισβήτητο δικαιώνεται η φιλοζωική κοινότητα της χώρας και η Ομοσπονδία μας, που καιρό τώρα σε όλους τους τόνους καταγγέλλει τα σχέδια του κ. Τσιρώνη και των συμμάχων του, οικονομικών συντεχνιών εκμετάλλευσης των ζώων.

Η Ομοσπονδία μας ενημερώθηκε άμεσα από την ανεξάρτητη Βουλευτή Θεσσαλονίκης κα Κατερίνα Μάρκου, την οποία και δημόσια ευχαριστεί για τη συνεπή στάση της υπέρ των ζώων, για την εκπρόθεσμη τροπολογία του κ. Τσιρώνη και αμέσως η ΠΦΠΟ κινητοποίησε τους πάντες.

Μέχρι τη στιγμή που επίσημα η ΠΦΠΟ ενημερώθηκε για την απόσυρση της τροπολογίας, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και προς κάθε κατεύθυνση για να μην περάσει η επαίσχυντη διάταξη.

Και τα καταφέραμε.

Υπόλογος πια στην κοινωνία είναι ο κ. Τσιρώνης, αλλά και όλοι όσοι δεν αντιστάθηκαν στα σχέδιά του αυτά.

Παρόλο που ο αρμόδιος υπουργός και μια ομάδα στελεχών του ΥΠΑΑΤ απεμπόλησαν πλήρως τις προγραμματικές διακηρύξεις της κυβέρνησης για τα ζώα, υπάρχουν στελέχη που διαφωνούν και συνέβαλαν καθοριστικά στη ματαίωση των σχεδίων τους, με χαρακτηριστική περίπτωση τον κ. Θέμη Δημητρακόπουλο, μέλος της ομάδας οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία έχουν αντιληφθεί πλήρως τις καταστροφικές συνέπειες των σχεδίων του κ. Τσιρώνη.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι και οι δηλώσεις πολλών δεκάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ , που έφθασαν στην Ομοσπονδία μας, ότι επρόκειτο να υποβάλουν μαζικά τις παραιτήσεις τους, αν περνούσε η συγκεκριμένη τροπολογία’. Για να καταλήξει «Ως ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας, που δραστηριοποιούμαστε σε πολλά κοινωνικά μέτωπα, δεν μπορούμε παρά να απαιτήσουμε την απομάκρυνση του κ. Τσιρώνη από τις αρμοδιότητές του σε σχέση με τα ζώα. Απέδειξε με την πορεία του στα δύο Υπουργεία και τις θέσεις του ότι είναι βλαπτικός και επικίνδυνος για την προστασία τους. Δηλώνουμε ότι η προσπάθειά μας και ο αγώνας μας για να βάλουμε ένα τέλος στα επερχόμενα σχέδια του ΥΠΑΑΤ θα συνεχιστεί γιατί τίποτα ακόμη δεν έχει τελειώσει».

Εγώ τώρα, ως ΣΚΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, τι να σου πω, τι να σου γαβγίσω και πόσες φορές να κουνήσω πέρα-δώθε την ουρά μου να καταλάβεις το... απερίγραπτο της χαράς μου; Δεν είμαι μόνος. Έχω φίλους. Ανθρώπους που με σκέφτονται και αγωνίζονται πραγματικά για το καλό μου. Ανθρώπους που δεν φοράνε τη μάσκα του ‘Φιλόζωου’, αλλά σκίζουν τις μάσκες εκείνων που βάλθηκαν να με ξεκάνουν. Αν... ‘Η ΤΥΨΗ’ κυκλοφορεί σε αποκριάτικη στολή, πες μου να τους τη χαρίσω. Πάει ασορτί με το… κομφετί της αστοργίας τους...