Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Η Λερναία Ύδρα των παράνομων εκτροφείων

Πώς να μην πανηγυρίζω όταν μαθαίνω πως στελέχη της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας- μετά την άμεση παρέμβαση της Εισαλέως Ζώων Αθήνας- πήραν από τα... βρώμικα χέρια παράνομης εκτροφέως στην περιοχή των Σπάτων, 37 σκυλιά ράτσας. Κι όμως... Όσο το ΥΠΑΑΤ συναινεί με την αδιαφορία του να εκδώσει απόφαση βάσει της οποίας πρέπει να χορηγείται άδεια νομιμότητας για την εκτροφή ζώων συντροφιάς, τόσο η Λερναία Ύδρα των παράνομων εκτροφείων θα βγάζει κεφάλια. 
ΜΠΡΑΒΟ σ’ αυτούς που αγωνίζονται για την ευημερία μου και τους αξίζει. Και ΝΤΡΟΠΗ σε όλους εκείνους που εσύ αφελή άνθρωπε ψηφίζεις για να... περνάω ζωή- κόλαση ευνοώντας παράλληλα, σε μια Ελλάδα που κυριολεκτικά πεινάει, το... ΑΔΗΛΩΤΟ ΚΕΡΔΟΣ!!!
Yorkshire, maltese & pitbull,τριανταεπτά κουτάβια, που ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες σε παράνομο εκτροφείο στα Σπάτα. κατάφερε να κατασχέσει η Πανελλαδική Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία. Ζώα που γεννούσαν συνέχεια, τα εξανάγκαζαν γι’ αυτό  με πολλά από αυτά να είναι γέρικα και να μην αντέχουν. Και όμως... Το συγκεκριμένο εκτροφείο δεν είναι το μόνο. Το θέμα του παράνομου εμπορίου, άλλωστε είναι γνωστό. Και παλιό. Και δυστυχώς... διαιωνίζεται! Χιλιάδες παράνομοι έμποροι διατηρούν ζώα σε εκτροφεία  κάτω από άθλιες συνθήκες, έχοντας τα μεταβάλλει, ανεξαρτήτως ηλικίας σε... μηχανές παραγωγής κουταβιών και γατιών, τα οποία προορίζονται για καθαρόαιμα ζώα συντροφιάς. Μόνος σκοπός τους, το κέρδος και δη το αδήλωτο. Τη συγκεκριμένη κατάσταση το ΥΠΑΑΤ θα μπορούσε να προλάβει, βοηθώντας στην εξάλειψη των αδέσποτων, καθοριστική σημασία για την οποία αποτελεί και η πάταξη του παράνομου εμπορίου. Όπως επισημαίνει η Πανελλαδική Φιλοζωϊκή και Περιβαλοντική Ομοσπονδία, μέλη της οποίας συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης, το ΥΠΑΑΤ, τρία χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου 4039/12  εξακολουθεί να είναι ανίκανο να εκδώσει τη σχετική Υπουργική απόφαση βάσει της οποίας θα πρέπει να χορηγείται άδεια νομιμότητας για την εκτροφη ζώων συντροφιάς. Τα... άτυχα- τυχερά κουτάβια φιλοξενούνται προσωρινά με έξοδα του Δήμου Σπάτων και υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της Ομοσπονδίας δέχονται την κατάλληλη κτηνιατρική φροντίδα. Ομοσπονδία καλεί πολιτεία, όβερ. Πολιτεία... δεν λαμβάνει σήμα. Νεκρό. Και μαζί με αυτό... δεκάδες νεκρά ζώα, που προηγουμένως έχουν βασανιστεί.
Μετά σου λέει... πολιτισμός...