Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Η ΦΥΣΗ της μνήμης...

 

Μικρές ιστορίες χρωμάτων και υλικών, μέσα από τις οποίες η καλλιτέχνις αποδίδει τη Φύση που βρίσκεται στην εικόνα μιας αδιάκοπης πορείας στο χρόνο και ταυτόχρονα την ίδια την πορεία, αφηγείται με την πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής στην γκαλερί Λέφα, που εγκαινιάζεται εδώ στις 13 Ιουνίου, η Μαρία Καραγιάννη.

 

Κάθε φορά η ‘Φύσις’ ανασύρει από τις μυστικές αρτηρίες της μνήμης της εικόνες που ουδέποτε φωτογραφήθηκαν, αλλά έζησε και βίωσε η ίδια μέσα από λεπτές ισορροπίες. Η ‘έννοιά της’ γεφυρώνει τη μεταξύ τους σχέση, με τον πλέον απόλυτο και διαδραστικό τρόπο, που είναι η αποτύπωση - μετάβασή της πάνω στους ζωγραφικούς καμβάδες. Οι εικόνες μνήμης, αγωνιώντας, την καλούν να αφηγηθεί τις μικρές της ιστορίες, δίχως ρεαλιστική απεικόνιση, με χρώματα και υλικά. Τις περισσότερες φορές, το χρώμα, καθώς αναδύεται, την οδηγεί στη δημιουργία της φόρμας και το απτό υλικό στο ζωντάνεμα του παρελθόντος. Είναι εκεί που επιστρέφει συχνά για να ξαναγεννηθεί!

Στην α’ της ατομική έκθεση ‘Φύσις-Μετάβαση’ στην γκαλερί Λέφα η εικαστικός Μαρία Καραγιάννη παίζει με τον χρόνο, τη μνήμη και τη φύση των δύο .

Επιμέλεια: Ελίζα Γερολυμάτου, Ιστορικός Τέχνης – Μουσειολόγος, Επιστημονική Σύμβουλος – Επιμελήτρια Δημοτικής Πινακοθήκης Λέφα.

Εγκαίνια: 13 Ιουνίου 2019, στις 8 μ.μ./ Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 10.00 - 18.00 / Τετάρτη 13.00 - 20.00/ Διάρκεια: Μέχρι 19 Ιουλίου.

Πινακοθήκη Λέφα: Κοκκώνη 15, Ψυχικό, τηλ. 2106717097.