Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Η αιώνια ψυχή...

 

Περισσότερα από 50 πρόσφατα έργα της Ελισάβετ Ζάρα -οι εκθέσεις της οποίας ανά τον κόσμο έχουν πάντα ενθουσιώδη αποδοχή από το κοινό και τους κριτικούς- με θέματα παρμένα από τη θάλασσα και τη φύση, χορευτικές φιγούρες, δερβίσηδες, γυναίκες της Ανατολής εκτίθενται από το Σάββατο 03 Νοεμβρίου στην αναδρομική έκθεσή της που εγκαινιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβου

 

Με την κίνηση σε όλα τα έργα της τελευταίας της δουλειάς με τίτλο ‘Dancing Colors’ ν’ αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο και έμπνευση από τη μυθολογία, τους τόπους και τις μελωδίες της Ανατολής, η Ελισάβετ Ζάρα, καλλιτέχνις διεθνούς ακτινοβολίας, με πολλούς σημαντικούς συλλέκτες να έχουν συμπεριλάβει δημιουργίες της στις ιδιωτικές συλλογές τους, παρουσιάζει την τελευταία της δουλειά  στο Πνευματικό Κέντρο Φλοίσβου.

Με εμφανή σε όλο το έργο της την αισθητική της έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε μέσα από την κωνσταντινοπολίτικη καταγωγή της, τις σπουδές της, τις ταξιδιωτικές της εμπειρίες και τη μαθητεία της πλάι σε μεγάλους καλλιτέχνες, όπως ο σπουδαίος Δημήτρης Κοντός, στο εργαστήριο του οποίου εργάστηκε για 7 χρόνια, καθώς και ο σημαντικός Λιβανέζος καλλιτέχνηςWajih Nahlé στο Παρίσι, η Ελισάβετ Ζάρα συνδυάζει εδώ αντιφάσεις με σκοπό να εκφράσει καλύτερα τη φύση των εσωτερικών συγκρούσεων. Έτσι, οι στατικές μορφές του κυβισμού συναντούν τις ταραγμένες του φουτουρισμού και οι ρομαντικοί συμβολισμοί βγαίνουν με εξπρεσιονιστική δύναμη.

Φαντασία, προσωπικά βιώματα και σύμβολα συνδυάζονται στα έργα της καλλιτέχνιδας για να χαρίσουν σε κάθε διαπραγμάτευση πολυσημία και εσωτερική γοητεία. Συνειδητά από το έργο της απουσιάζουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων, καθώς μέλημά της είναι να αποδώσει την αιώνια ψυχή, πηγή ζωής και δύναμης, την αιώνια γυναίκα, τον αιώνιο άνθρωπο όπου, με μορφές δανεισμένες από τη μυθολογία, τη θρησκεία και τα στοιχεία της φύσης, αποκαλύπτεται δυναμικά η αρχέγονη αλήθεια.

Εγκαίνια: Σάββατο 03 Νοεμβρίου 2018, 6:00 μ.μ.-9:30 μ.μ. (ελεύθερη είσοδος)/ Διάρκεια: Από 04 έως 11 Νοεμβρίου. Ώρες: 9:00 π.μ.-2:00 μ.μ. & 5:00 μ.μ.-8:30 μ.μ.

Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβου: Ποσειδώνος 83, Παλαιό Φάληρο, Αθήνα, τηλ: 2109813274.