Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Χαίρω πολύ, Αμερικάνικε βούβαλε! Εδώ, Ελληνικός σκύλος (στο δρόμο)

Ένα από τα αριστουργήματα της σύγχρονης δραματουργίας που από το πρώτο ανέβασμά του κατέκτησε το κοινό και τους κριτικούς, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις, όπως το βραβείο ΟΒΙΕ και αυτό των Αμερικανών Κριτικών, ο ‘Αμερικάνικος Βούβαλος’ του Ντέϊβιντ Μάμετ κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στο Θέατρο Μουσούρη, με τον Πέτρο Φιλιππίδη να υπογράφει τη σκηνοθεσία και τη μετάφραση. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν και μετά την Κυριακή των Βαΐων, από τις 19 Απριλίου.

Ένα εύστοχο κοινωνικό σχόλιο με πικρό χιούμορ, ένα συγκρουσιακό δράμα που αναδεικνύει τις επιθυμίες, τα αδιέξοδα αλλά και το χιούμορ των τριών ηρώων του είναι ο Αμερικάνικος Βούβαλος που έρχεται ωσονούπω στο Θέατρο Μουσούρη. Το έργο ενώνει στη σκηνή τους Γιάννη Μπέζο, Πέτρο Φιλιππίδη και Ορφέα Αυγουστίδη, σε μια εκρηκτική συνύπαρξη αντάξια των προκλήσεων του, μια ακροβασία σε τεντωμένο σκοινί,  με τους ήρωες να αντιπαρέρχονται με ευθυμία τις βαθιές αντιφάσεις τους. Δυό φίλοι, με τον έναν εμπειρότερο να αποκαλείται ‘Δάσκαλος’ από τον άλλον με συνεργάτη τους ένα παιδί χαμένο στα ναρκωτικά μέσα στο παλαιοπωλείο του  πρώτου οργανώνουν εκ του προχείρου μια φιλόδοξη ληστεία για ένα νόμισμα που έχει επάνω τον αμερικάνικο βούβαλο.Ο χώρος  είναι βρώμικος και ακατάσταστος τόσο που θυμίζει φυλακή, με πράγματα ατάκτως ερριμμένα, όπως άλλωστε είναι οι σκέψεις και ο χαρακτήρας τους.

Οι τρεις τους γυρνούν όλη μέρα στο παλαιοπωλείο λέγοντας εξυπνάδες, φιγουράροντας τον ανδρισμό τους, αλλά και σκεπτόμενοι πώς θα πιάσουν την καλ», πώς θα κάνουν μια μπίζνα που θα τους αποφέρει χρήματα. Στη διαδρομή αποδεικνύεται ότι είναι ανίκανοι και οι φιλίες, τα προσωπικά συμφέροντα και τα συναισθήματά τους δοκιμάζονται ενώ η ληστεία δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ποτέ. Με κείνους σε μόνιμη κρίση με τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

Το έργο με αναλογίες στο σήμερα, σκληρό, αλλά ταυτόχρονα πολύ αστείο υπενθυμίζει στον θεατή πως δεν έχει σημασία πόσο κοστίζει κάτι, αλλά πόσο αξίζει. Αυτό που μετράει είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και η φιλία.

Παραστάσεις: Τετάρτη 19:00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο 21:00

Σάββατο (λαϊκή απογευματινή): 18:00, Κυριακή: 21:00

Εισιτήρια: Τετάρτη & Πέμπτη: €20, €17, €14 (φοιτητικό, νεανικό έως 26 ετών, άνω των 65 ετών), €10 (ανέργων), Παρασκευή: €20, €17, €14 (φοιτητικό), Σάββατο: €22 (βραδινή γενική είσοδος), €17 (λαϊκή απογευματινή γενική είσοδος), €14 (φοιτητικό), Κυριακή: €20, €17, €14 (φοιτητικό).

Θέατρο Μουσούρη: Πλ. Καρύτση 7, τηλέφωνο: 210 3310936