Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Γερμανικές εφευρέσεις...

 

Αφιερωμένη στη Γερμανία, τη χώρα των εφευρέσεων και της έρευνας, είναι η διαδραστική έκθεση ‘Γερμανία – Η χώρα των εφευρέσεων και της έρευνας’, που εγκαινιάζεται στις 13 Δεκεμβρίου στο Ινστιτούτο Γκαίτε.

 

Είτε αυτοκίνητο, τηλέφωνο ή ηλεκτρονικός υπολογιστής, οι γερμανικές εφευρέσεις συνεχίζουν να αλλάζουν τον κόσμο. Ακριβώς σε αυτές τις εφευρέσεις είναι αφιερωμένη η έκθεση ‘Γερμανία-Η χώρα των εφευρέσεων και της έρευνας’ που πραγματοποιείται στο Ινστιτούτο Γκαίτε, σε συνεργασία με τα Ινστιτούτα Fraunhofer και Max-Planck.

Η έκθεση που απευθύνεται κυρίως σε νέους, μαθητές και σπουδαστές, μεταξύ 15 και 25 ετών, συνδυάζει το μάθημα των Γερμανικών με τις εφευρέσεις, παρέχοντας εξαιρετικό υλικό για διαθεματική διδασκαλία, ενώ παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές και την έρευνα στη Γερμανία.

Εδώ συναντά κανείς ιστορικές ανακαλύψεις αλλά και μελλοντικές καινοτομίες, ενώ δεν λείπει και ο τομέας της έρευνας, με διαδραστικά μάλιστα στοιχεία που ενθαρρύνουν τον επισκέπτη να συμμετέχει ενεργά. Ταινίες και ακουστικοί σταθμοί συμπληρώνουν τα εκθέματα, ενώ πραγματοποιείται και ένα ενδιαφέρον workshop για τον τηλέγραφο.

Η έκθεση χωρίζεται σε επτά θεματικές ενότητες: πληροφορικής, ενέργειας, κινητικότητας, επικοινωνίας, ιατρικής, οπτικής και υλικών, με κάθε ενότητα να περιλαμβάνει πέντε με έξι εκθέματα, τα οποία αναλύονται και απεικονίζονται σε έναν ξεχωριστό τοίχο με εικόνες και κείμενα.

Ώρα εγκαινίων: 18:00/ Είσοδος ελεύθερη.

Ινστιτούτο Γκαίτε: Ομήρου 14-16, τηλ. 210 3661000, www.goethe.de/athen