Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Φονιάς και περιπλανώμενος

Το αίμα είναι το μόνο πράγμα στον κόσμο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο λέει ο Ρομπέρτο Τσούκο, ο ήρωας της ομώνυμης παράστασης που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου στο Υπόγειο του θεάτρου Τέχνης.

Ένα φυσιολογικό αγόρι που εκτροχιάζεται χωρίς λόγο και μετατρέπεται σε εγκληματία,  ενώ το μόνο που θέλει κατά βάθος είναι να γίνει ‘διάφανος’. Αυτός είναι ο Ρομπέρτο Τσούκο ο ήρωας του έργου του Μπερνάρ Μαρία Κολτές που έχει ως αφορμή την πραγματική ιστορία του κατά συρροήν  νεαρού δολοφόνου που σκότωσε τους γονείς του ,έναν επιθεωρητή ,ένα παιδί και πολλούς άλλους  και ξεκινά τις παραστάσεις του στη σκηνή του Υπογείου στην οποία επαναλαμβάνεται η φράση του Α. Ρεμπώ: Ζούμε και πεθαίνουμε εντελώς διαφορετικά απ' ό,τι θα θέλαμε χωρίς ελπίδα οποιασδήποτε ανταμοιβής... Ευτυχώς που αυτή η ζωή είναι η μόνη - και μόνο αυτό είναι σίγουρo.

Αυτό που θα παρακολουθήσεις εδώ είναι η σύντομη ζωή του ,καθώς περιπλανιέται σε μία απρόσωπη και αφιλόξενη πόλη, που αναρωτιέται συνέχεια πως μοιάζει ένας δολοφόνος. Ο Τσούκο είναι διαρκώς αντιμέτωπος με μια κοινωνία που ο μεγαλύτερος φόβος της είναι ότι ποτέ δεν νιώθει ασφαλής παρ’όλο που λατρεύει το αίμα, τα δάκρυα και την βία ως θέαμα.

Σκηνοθεσία - εικαστική άποψη - βίντεο: Άντζελα Μπρούσκου/

Βοηθός σκηνοθέτη - μουσική επιμέλεια: Στέβη Κουτσοθανάση/

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου/Παίζουν:  Αντρέας Αντωνιάδης, Παρθενόπη Μπουζούρη, Άντζελα Μπρούσκου,Γεωργιάννα Νταλάρα, Κώστας Νικούλι, Στράτος Τζώρτζογλου, Αντώνης Τσίλλερ.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:Δευτέρα & Τρίτη 21.15 | Εισιτήρια:15 ευρώ & 10 ευρώ μειωμένο.

Θέατρο Τέχνης- Υπόγειο: Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα, τηλ: 2103228706.