Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Φινάλε για την Ορέστεια (video)

Την πετυχημένη περιοδεία της ολοκληρώνει η πολυσυζητημένη Ορέστεια την Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, ένα τολμηρό θεατρικό εγχείρημα του Γιάννη Χουβαρδά. Στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και του Ελληνικού Εμφυλίου τοποθετεί τη μοναδική σωζόμενη αρχαία τριλογία Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες, ο Γιάννης Χοβαρδάς. Στην Ορέστεια που παρουσιάζεται στο Ηρώδειο, ο πρωτοποριακός σκηνοθέτης θέτει τον αιώνιο Αισχύλο στο σήμερα και μεταφέρει μαγικά τον πρώτο πόλεμο των ελλήνων, τον Τρωικό, μέσα στον χωροχρόνο του τελευταίου ελληνικού πολέμου, του αιματηρού μας εμφυλίου.

Για τον σκηνοθέτη, ο Ορέστης, ο Αγαμέμνονας, η Κλυταιμνήστρα, η Ηλέκτρα, ο Αίγισθος, η Κασσάνδρα, η Αθηνά και ο Απόλλωνας, βρίσκονται ΖΩΝΤΑΝΟΙ μέσα στον καθένα. Σε κάθε πόλη και κάθε μέρος, κάθε χωριό μικρό ή μεγάλο αυτού του τόπου, αντιπροσωπεύοντας, όπως λέει, το βαθύ κοινωνικό βίωμα της συλλογικής μνήμης που μια μέρα θα μας απελευθερώσει από τα δεσμά του διχασμού.

Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης/ Διασκευή, σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς /Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη/ Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη/Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος/ Κίνηση: Σταυρούλα Σιάμου. Φωτισμοί:Λευτέρης Παυλόπουλος/Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (Ορέστης)/Καρυοφυλλιά Καραμπέτη(Κλυταιμνήστρα)/ Νίκος Κουρής (Αγαμέμνων, Τροφός)/ Στεφανία  Γουλιώτη (Ηλέκτρα, Αθηνά)/Άλκηστις Πουλοπούλου (Κασσάνδρα, Πυθία)/Νίκος Ψαρράς (Απόλλων, Πυλάδης)/ Δημήτρης Παπανικολάου (Αίγισθος)/ Ιερώνυμος Καλετσάνος (Κήρυκας)/Κωνσταντίνος  Αβαρικιώτης  (Φύλακας)/ Σύρμω Κεκέ (Κορυφαία) Χριστίνα Μαξούρη (Κορυφαία, Δούλα)/Πολύδωρος  Βογιατζής (Κορυφαίος).

Έναρξη: 21.00 (Διάρκεια: 2 ώρες & 30 λεπτά) Προπώληση: http://www.viva.gr/tickets/theater/irodeio/oresteia

Ηρώδειο: Διον. Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη, τηλ. 2103241807.