Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Φιλοζωία ώρα μηδέν: ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΕ, ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΕ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

 

Γνωρίζεις το λαϊκόν άσμα ‘Ήθελα να ’ξερα δεν ντρέπεσαι;’. Ε, λοιπόν, αυτό αφιερώνω στους κυρίους του ΓΕΩΤΕΕ, που ανενδοίαστα και ανερυθρίαστα προώθησαν τις κυνικές τους προτάσεις προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς. Γιατί πιστεύω ότι... θα συμφωνήσεις μαζί μου;

 

Στη στοχοποίηση των αδέσποτων, της αποστοχοποίησης του ανθρώπου που τα δημιουργεί και βεβαίως στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης συντεχνιακών οικονομικών συμφερόντων κινούνται οι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ και ΕΚΤΟΣ ΛΟΓΙΚΗΣ προτάσεις που κατέθεσε το ΓΕΩΤΕΕ προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς.

Προτάσεις που, όπως διευκρινίζει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, ‘δεν εκπλήσσουν, αφού προέρχονται από ένα φορέα ξένο προς τη φιλοζωία, σαν αυτούς που αποτέλεσαν τους συνεργάτες του Αναπληρωτή Υπουργού ΥΠΑΑΤ κ. Γ. Τσιρώνη στη διαμόρφωση του νέου νόμου και έναν από τους βασικούς λόγους που οι φιλοζωικές οργανώσεις αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο επιχειρούμενο έγκλημα κατά των αδέσποτων ζώων συντροφιάς’. Άλλωστε, όπως λέει, ‘Δεν είναι άμοιρο σημασίας το γεγονός ότι στο ΓΕΩΤΕΕ εκπροσωπείται ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος’.

 

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Τι επιχειρείται όμως μέσα από τις προτάσεις του ΓΕΩΤΕΕ;

Η κατάργηση της φιλοζωίας, με την επιβολή υψηλών προστίμων στα φιλοζωικά σωματεία που βοηθούν τα αδέσποτα αλλά που δεν είναι αρεστά στους Δήμους, ενώ μόνο τυχαία δεν είναι η αναφορά του στο πρότυπο (!!!) του Δήμου Κοζάνης.

Ο μόνιμος εγκλεισμός των αδέσποτων ζώων στα άθλια δημοτικά κυνοκομεία.  

Η ευθανασία υγιών ζώων.

Η μη συμμετοχή των φιλοζωικών συλλόγων στις αποφάσεις για τη δολοφονία τους.  Η ευθανασία ασθενών ζώων, παρά το γεγονός ότι μπορούν να θεραπευτούν. 

Η κατάργηση στην πράξη της σίτισης των αδέσποτων ζώων. 

Η κατάργηση της υπουργικής απόφασης παραχώρησης χώρου βάσει της οποίας διευκολύνεται η στείρωση αδέσποτων ζώων από εθελοντές κτηνιάτρους.

Και η Ομοσπονδία καταλήγει: ‘Όλες οι προτάσεις -πλην μιας- κινούνται στην κατεύθυνση της στοχοποίησης των αδέσποτων, της αποστοχοποίησης του ανθρώπου που τα δημιουργεί και βεβαίως στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης συντεχνιακών οικονομικών συμφερόντων. Δεν είναι τυχαίο επίσης το γεγονός ότι το ΓΕΩΤΕΕ συνηγορεί υπέρ μέτρων που ωφελούν οικονομικά την κατηγορία των κτηνιάτρων, αλλά ζητά την κατάργηση μέτρων που θεωρούν ότι τους βλάπτουν, αδιαφορώντας αν αυτό βλάπτει την ίδια τη χώρα, τα αδέσποτα και τη δημόσια υγεία, όπως η ζητούμενη κατάργηση της Υ.Α. για εθελοντικές δωρεάν στειρώσεις σε χώρους παραχωρούμενους από τους Δήμους’. Και ακόμα υπενθυμίζει το λυσσαλέο αγώνα του ΓΕΩΤΕΕ κατά των δωρεάν εθελοντικών στειρώσεων τα πρώτα χρόνια εφαρμογής του θεσμού μέχρι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με τη γνωμοδότησή του, την οποία προκάλεσε η ίδια, να βάλει φρένο στις αυθαιρεσίες του .

Το συμπέρασμα των φιλόζωων που πνέουν τα μένεα κατά του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Τσιρώνη, θεωρώντας τον ως τον άνθρωπο που προσπαθεί να φιμώσει τη φωνή της φιλοζωικής κοινότητας: ‘Το μόνο απολύτως βέβαιο και νομοτελειακό είναι ότι ακόμη κι αν ισχύσουν όλα αυτά τα επαίσχυντα που προτείνει, το πρόβλημα θα συνεχίσει να υπάρχει και να διογκώνεται’.

Και... οδεύοντας προς την... οριστική ρήξη μαζί του διαπιστώνει: ‘Πολύ φοβόμαστε ότι τα σχέδιά του, του χειρότερου αρμόδιου υπουργού για τα ζώα της τελευταίας 20ετίας (ρύθμιση κυνηγιού, τελετουργικές σφαγές, η τελευταία απόπειρα με την επαίσχυντη τροπολογία της ντροπής, η κατεύθυνση της επιχειρούμενης τροποποίησης του 4039/12, η προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης των φιλοζωικών φορέων) θα κινούνται σε αυτά τα πλαίσια, όπως από την αρχή τονίσαμε.

Ό,τι με τους αγώνες μας κτίσαμε στους νόμους του 2012 και του 2014 επιδιώκεται η αποδόμησή του. 

 

Ο κ. Τσιρώνης έσπειρε ανέμους και η κυβέρνησή του θα θερίσει θύελλες’ .

Εγώ είμαι Σκύλος. ΣΚΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. Και, όπως αντιλαμβάνεσαι, ουδόλως ασχολούμαι με τα πολιτικά. Ασχολούμαι όμως με την ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΟΥ. Και όταν αυτή απειλείται, μπορεί να γίνω τόσο άγριος όσο δεν φαντάζεσαι. Και όσο... δεν θα ’θελες με τίποτα να με δεις. Όταν οι άνθρωποι νιώθετε κάποιες φορές ότι αδικείστε, έχω δει να παίρνετε το νόμο στα χέρια σας. Όταν εμάς τα ζώα μας πνίγει το άδικο, τότε παίρνουμε το νόμο στο στόμα μας. Θέλεις μήπως να δεις τα ΔΟΝΤΙΑ ΜΟΥ;