Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Φέρε μου δενδρολίβανο κι αλόη για να γιάνω…

 

Το ήξερες πως η λεβάντα, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, η καλέντουλα και άλλα είναι απαραίτητα για να δημιουργήσεις το παραδοσιακό βοτανικό φαρμακείο πρώτων βοηθειών στο σπίτι σου; Μπορείς να μάθεις πολλά ακόμα σε περίπτωση που αποφασίσεις να συμμετέχεις  στο εργαστήριο βοτανοθεραπείας με βοτανικά λάδια και βάμματα της Νικολέτας Αναστασοπούλου, που διεξάγεται στην Παιανία την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.

 

Σε έπιασε μια ξαφνική αδιαθεσία ή μυαλγία; Χωρίς να το καταλάβεις βρέθηκες με έγκαυμα; Κάτι συμβαίνει και τα βράδια δεν μπορείς να κοιμηθείς; Αν αγαπάς τα βότανα και πιστεύεις στη χρησιμότητά τους, τα αυτοτελή εργαστήρια με εισηγήτρια τη Νικολέτα Αναστασοπούλου θα σου ανοίξουν το πιο δυνατό φαρμακευτικό μονοπάτι της ζωής σου, γνωρίζοντάς σου 20 φαρμακευτικά φυτά της ελληνικής γης.

Σε αυτά μεταξύ άλλων θα μάθεις:

Τον τρόπο συλλογής, αποξήρανσης & συντήρησης βοτάνων.

Τη διαδικασία παρασκευής βοτανικών γιατρικών (έγχυμα, αφέψημα, λάδια, βάμματα, αλοιφές, λοσιόν, δοσολογία, χρόνος συντήρησής τους).

Αναλυτικά την παρασκευή βοτανικών λαδιών με τη μέθοδο έγχυσης βοτάνου σε έλαιο εν θερμώ ή εν ψυχρώ. Παρασκευή λαδιού από φυτά, μπαχαρικά, φρούτα, ρητίνες, που θα χρησιμοποιηθούν εξωτερικά για επαλείψεις ή μασάζ ή θα προστεθούν σε κρέμες και αλοιφές.

Αναλυτικά την παρασκευή βοτανικών βαμμάτων, τρόπο χρήσης, δοσολογία, χρόνο συντήρησης.

Ο κύκλος περιλαμβάνει τα εργαστήρια:

Βότανα – Βασικές γνώσεις βοτανοθεραπείας, βοτανικά λάδια και βάμματα.

Αιθέρια έλαια – Βασικές γνώσεις αρωματοθεραπείας, θεραπευτική και καλλυντική χρήση των αιθερίων ελαίων & ανθόνερων (hydrosols).

Χειμώνας – Φυσικοί τρόποι ενδυνάμωσης και προστασίας του ανοσοποιητικού – Φυσικά γιατρικά για ιώσεις, γρίπη, κρυολόγημα, βήχα και πυρετό.

Παρασκευή φυσικών καλλυντικών.

Παρασκευή σαπουνιών ελαιολάδου και υγρό σαπούνι.

Αρωματοποιία – Φυσικό άρωμα και αιθέρια έλαια.

Αλόη, θεραπευτικά & καλλυντικά παρασκευάσματα.

Κυτταρίτιδα – τοπικό πάχος – κατακράτηση υγρών – παχυσαρκία – αποτοξίνωση.

Ήλιος, αντιηλιακά & για μετά τον ήλιο φυσικά παρασκευάσματα.οτανοθεραπείας, βοτανικά λάδια & Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής: Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 | 11:00-15:00/ Κόστος: 40 Ευρώ (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ)/ Παρέχεται 10% έκπτωση σε όσους παρακολουθήσουν ολόκληρο τον κύκλο εργαστηρίων της Νικολέτας Αναστασοπούλου.

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
210 6657084 | | info@chironas.gr | www.chironas.gr

Πολυχώρος Χείρωνας:– Αίθουσα «Δίας», 19ο χλμ. Λεωφόρου Αθηνών – Λαυρίου, Παιανία.