Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Εσύ θα ζούσες σε… ΚΛΟΥΒΙ;

 

Τις ΜΚΟ, τους φιλοζωικούς συλλόγους, αλλά και τους απλούς πολίτες καλεί η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία για να στηρίξουν τη μεγάλη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών ώστε να καταργηθούν τα κλουβιά στην κτηνοτροφία.

 

Ο στόχος; Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2018 να έχουν μαζευτεί 2.000.000 υπογραφές από τις χώρες της Ε.Ε. και οι 80.000 υπογραφές να αφορούν στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το αίτημα της νομοθετικής πρότασης που θα αναφέρεται στην κατάργηση των κλωβών στην κτηνοτροφία. Αυτό προσπαθεί να πετύχει η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία να αγωνίζεται και να δίνει το ‘παρών’, ζητώντας από τις ΜΚΟ, τους φιλοζωικούς συλλόγους, τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια με όποιον τρόπο μπορούν.

Ήτοι:

·        Υπογράφοντας το σύμφωνο συνεργασίας και καλώντας, δηλαδή, μέλη τους να υπογράψουν την Πρωτοβουλία όταν ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών το Σεπτέμβριο του 2018.

 

·        Ενημερώνοντας τους φίλους τους μέσω των ιστοσελίδων τους και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν.

 

·        Δίνοντας δημοσιότητα στο θέμα και επικοινωνώντας με τα ΜΜΕ της περιοχής τους.

·        Συμμετέχοντας σε τοπικές εκδηλώσεις που μετά από συνεννόηση μπορεί να οργανωθούν γι’ αυτόν το σκοπό.

Η έναρξη της συλλογής υπογραφών θα γίνει το Σεπτέμβριο του 2018 συγχρόνως με την παρουσίαση σχετικής έκθεσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες (24-28/9/2018) και θα διαρκέσει μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019. Κατά την περίοδο αυτή θα γίνουν εκδηλώσεις και στη χώρα μας με τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας.

Κάθε χρόνο, εκατοντάδες εκατομμύρια όρνιθες, ορτύκια, πάπιες, θηλυκοί χοίροι, μοσχαράκια, κουνέλια και άλλα ζώα περνούν το μεγαλύτερο μέρος ή και όλη τους τη ζωή μέσα σε κλουβιά τα οποία τα εμποδίζουν να εκτελούν βασικές κινήσεις και στάσεις, προκαλώντας τους έτσι σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Από την άλλη, τα κλουβιά δεν επιτρέπουν στα ζώα να εκφράζουν τη φυσική τους συμπεριφορά, γεγονός που οδηγεί σε ψυχικές και σωματικές ασθένειες, ενώ είναι δεδομένο και αυταπόδεικτο πως η ζωή τους μέσα εδώ είναι εξαιρετικά οδυνηρή. Την ίδια στιγμή όμως υπάρχουν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις για την εκτροφή ζώων χωρίς κλουβιά και κάτω από σαφώς καλύτερες συνθήκες ευζωίας.

Την Ομάδα πρωτοβουλίας της Ομοσπονδίας αποτελούν οι:

1. Δόδουρα Έφη

2. Καραμούζα Σοφία

3. Κήκου Όλγα (Εκπρόσωπος CIWF)

4. Ματαράγκα Ευγενία

5. Μπαρτσιώκα Αγγέλα