Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Ενυδρεία= ΑΚΑΡΔΙΑ!

Εγώ που είμαι σκύλος, ένα έχω καταλάβει. Πως εκεί που άλλοι πάνε μπροστά και εξελίσσονται,  εμείς πάμε πίσω. Κι αν με πεις υπερβολικό ή απαισιόδοξο, έχω επιχειρήματα και αποδείξεις. Δες για παράδειγμα, τα κυβερνητικά σχέδια ανάπτυξης της περιοχής του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και μάλιστα το κομμάτι που αφορά στη δημιουργία του μεγαλύτερου ενυδρείου της Ευρώπης για ‘ψυχαγωγικούς’ και εκπαιδευτικούς‘ σκοπούς.  Αν ρε άνθρωπε συνδυάζεις την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση σου με τη σκλαβιά άλλων ζωών και ζώων πάνω στον πλανήτη, τότε δε νομίζω ότι απέχεις πολύ από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, όταν έριχναν τα λιοντάρια στην αρένα για να σε κατασπαράξουν και να απολαύσουν θέαμα! Το βροντερό ΟΧΙ της Ομοσπονδίας και όλων των Φιλόζωων στο Τσίρκο Θαλάσσιων Έμβιων στο Ελληνικό είναι ξέρεις από κείνα τα ΟΧΙ που μετά... δεν ‘μεταποιούνται’ σε ΝΑΙ!
Αντίθετη βρίσκουν την Πανελλαδική Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία τα σχέδια ‘ανάπτυξης’ του Ελληνικού, σε ό,τι αφορά το ‘όραμα΄και  τη δημιουργία του μεγαλύτερου ενυδρείου της Ευρώπης.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της, 
Σε μία περίοδο όπου τα ενυδρεία στις περισσότερος χώρες  Ευρώπης και Αμερικής κλείνουν το ένα μετά το άλλο ή  δρομολογείται το κλείσιμό τους  η Ελλάδα , ως γιαλαντζί Ευρώπη, εκπονεί, γυρίζοντας πίσω τον πολιτιστικό χρόνο  αντί για πρόσω ολοταχώς  ,  δήθεν μεγαλόπνοα σχέδια για ενυδρεία, υιοθετώντας την  αιχμαλωσία χιλιάδων θαλασσίων έμβιων , προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού. Προτείνει δηλαδή  η κυβέρνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς  τον δια βίου εγκλεισμό και βασανισμό χιλιάδων θαλασσίων ειδών πολλά εκ των οποίων είναι εξόχως νοήμονα και συναισθανόμενα ζώα, όπως τα δελφίνια, των οποίων η θνησιμότητα σε συνθήκες αιχμαλωσίας αγγίζει το 80% και ενώ ήδη 5 από τα δελφίνια του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου έχουν ήδη πεθάνει σε πολύ νεαρές ηλικίες.
Ο ατέρμων κύκλος του φασισμού της ανθρώπινης φύσης
Τι δηλώνει και υποδηλώνει άραγε μια τέτοια συμπεριφορά για την ανθρώπινη φύση; Πώς μεταφράζεται αυτή η αιχμαλωσία;
Η Ομοσπονδία  υπενθυμίζει  στον αρμόδιο Υπουργό το σχέδιο νόμου περί αιχμαλωσίας των κτηνωδών. Και καταλήγει:
Διατρανώνουμε πώς ο εγκλεισμός και ο βασανισμός τόσων έμβιων σε ένα ενυδρείο  είναι πράξη εφευρετικής βίας ενάντια σε πλάσματα  πολλά από τα οποία  διαθέτουν κωδικούς συνεννόησης σχεδόν τόσο υψηλούς όσο και η ανθρώπινη γλώσσα.
Αν εμείς, ως βιολογικό είδος, μπορούμε να επεμβαίνουμε με τόσο καίριο και διαλυτικό τρόπο στο πλάνο ζωής τέτοιων εξαιρετικά νοημόνων ζώων , δεν κάνουμε τίποτα άλλο παρά να επιβεβαιώνουμε την ολοκληρωτική και φασιστική συμπεριφορά μας που ελλοχεύει διαρκώς μόλις κάτω από την επίφαση πολιτισμού που μας χάρισε ο Διαφωτισμός.
Ως εκ τούτου η Ομοσπονδία μας τάσσεται αναφανδόν κατά της δημιουργίας ενυδρείου και ζητά την παρέμβαση των καθ ύλη αρμοδίων υπουργείων Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Παιδείας , ώστε να μην γίνει η χώρα μας αντί για λίκνο πολιτισμού φορέας παρωχημένων πια στην Ευρώπη απόψεων για τους υπόλοιπους βιολογικούς μας εταίρους σε αυτό τον πλανήτη, ιδιαίτερα δε ζητάμε από  τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος  κ. Τσιρώνη να ανασύρει από τα συρτάρια  του το σχέδιο νόμου για την απαγόρευση αιχμαλωσίας κητωδών στην χώρα μας.
Εκτός και αν χάριν της ‘ανάπτυξης’  και των μνημονιακών σχεδιασμών για το Ελληνικό το σχέδιο νόμου  έχει πάρει τον δρόμο της λήθης .