Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Ένα διαχρονικό σχόλιο για την εκμετάλλευση

...Κι όμως. Ο θάνατος του Εμποράκου του Άρθουρ Μίλερ, παρότι ανήκει στα αριστουργήματα του Αμερικανικού Θεάτρου δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής στο Εθνικό Θέατρο. Σε αυτή του την πρώτη παρουσίαση, σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής με τον Πέτρο Φιλιππίδη στον ομώνυμο ρόλο. Κι εγώ στο συστήνω ανεπιφύλακτα. Μη ξεχνάς πως είμαι ένας σκύλος που τόσο έχω γνωρίσει την εκμετάλλευση και μπορώ να καταλάβω...
Μια ολόκληρη ζωή παλεύει με αξιοπρέπεια για να συντηρήσει την οικογένειά του και για να μεταφέρει τις αρχές  του στα παιδιά του. Ο Ουίλλυ Λόμαν βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με το σοκ της απόλυσης. Καθώς μαθαίνει, η αποδοτικότητά του έχει μειωθεί και η προσφορά του στο σύστημα που τον εργοδοτεί δεν κρίνεται πλέον συμφέρουσα. Ο καλός πλην αφελής… υπάλληλος παλεύει να πείσει όσους τον αμφισβητούν, και, κυρίως, τον εαυτό του, πως οι ιδέες του δεν ήταν λανθασμένες και ότι, αργά ή γρήγορα, θα δικαιωθεί.
Μέχρι τη στιγμή της τελικής και οριστικής διάψευσης Ο Θάνατος του εμποράκου του Αρθουρ Μίλερ –έργο-κόλαφος ενάντια στην υλιστική κοινωνία και στη βάναυση, χωρίς ηθικές αναστολές λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος, έρχεται για πρώτη φορά το Εθνικό Θέατρο στη Κεντρική Σκηνή, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.
Κορυφαίο δείγμα του πολιτικού ρεαλισμού του συγγραφέα του και  ταυτόχρονα ένα διαχρονικό σχόλιο για τη διάψευση του αμερικανικού ονείρου και τη συνυπευθυνότητα όσων το συντηρούν χωρίς να αντιλαμβάνονται τις στρεβλώσεις του, Ο θάνατος του Εμποράκου έρχεται μόνο για να προβληματίσει…
Πέτρος Φιλιππίδης, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Γιάννης Στόλλα, Θύμιος Κούκιος, Εύα Βάρσου, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Γιώργος Δεπάστας, Βάσια Χρήστου, Δημήτρης Κίτσος, Γιάννης Τσορτέκης, Χάρης Τζωρτζάκης.
Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, 20.30/ Κυριακή, 17.30./ Εισιτήρια, 20, 15 & 10 ευρώ, το φοιτητικό & 13 ευρώ, ενιαία τιμή κάθε Πέμπτη.(Από Πέμπτη, 24 Μαρτίου).
Εθνικό Θέατρο: Αγ. Κωνσταντίνου 22-24, τηλ. 2105288170, 2107234576, www.n-t.gr