Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Έχεις σηκώσει χέρι στο παιδί σου;

 

‘Μια νέα γονική εξουσία χωρίς τιμωρίες και ξύλο - Για μια θετική γονεϊκότητα’. Με το παραπάνω βιβλίο η Catherine Dumonteil-Kremer, που ανήκει στις πρέσβειρες του ‘Καλοπροαίρετου Συντροφέματος των Παιδιών’, η οποία έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα κατάρτισης για γονείς και επαγγελματίες σχετικά με τη θετική γονεϊκότητα, απλά βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gema.

 

Καρπός της πείρας μιας ολόκληρης ζωής, το βιβλίο ‘Μια νέα γονική εξουσία χωρίς τιμωρίες και ξύλο - Για μια θετική γονεϊκότητα’ που υπογράφει η Catherine Dumonteil-Kremer, συγγραφέας και μητέρα τριών παιδιών, βοηθά τους γονείς στο να:

·        επανακαθορίσουν τα όριά τους

·        πετύχουν μια σχέση σεβασμού ανάμεσα σ’ αυτούς και το παιδί τους,

·        καθιερώσουν ένα πρακτικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση καταστάσεων αντίθεσης. Και διευκρινίζει: ‘Η τιμωρία και η απειλή, πάνω στις οποίες θεμελιωνόταν άλλοτε η γονική εξουσία, αποδοκιμάζονται σήμερα από όλους τους μεγάλους διανοητές της εκπαίδευσης. Άραγε αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υποχωρήσουμε και να παραιτηθούμε από τον γονεϊκό μας ρόλο; Το αντίθετο μάλιστα!

Ας επωφεληθούμε από το θαυμαστό κύμα αγάπης που συνοδεύει τον ερχομό ενός παιδιού για να αναθεωρήσουμε τη θέση μας και τη ρητορική μας. Τα εργαλεία που χρειαζόμαστε είναι όλα διαθέσιμα. Στο χέρι μας είναι να μάθουμε να τα χρησιμοποιούμε!’.