Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Διαλογισμός με τον Brahmadev

 

Σε ένα τριήμερο βύθισης σε διαλογισμό ενσυνείδησης, Yoga και άλλες τεχνικές και ησυχασμό κοντά στη θάλασσα, με πρακτική άσκηση στον υπέροχο καλοκαιρινό χώρο ‘Αρμονική Ζωή’ στη Μυρρινούντα (πλησίον Πόρτο Ράφτη), σε προσκαλεί ο δάσκαλος διαλογισμού και Yoga Brahmadev το τριήμερο 25-27 Αυγούστου.

Ένα σεμινάριο για αρχάριους και προχωρημένους, που φιλοδοξεί να εμβαθύνει στο διαλογισμό ενσυνείδησης, με κύριο όχημα το Βουδιστικό Vipasana διαλογισμό, όπως έχει δοθεί στα αρχαία κείμενα Satipathana Sutta, Bodhisattva-caryāvatāra κ.ά. στον ινδουισμό (SakshiBhava) και στη δύση ως Mindfullness Meditation (Kabat Zinn κ.ά.) πραγματοποιεί για ένα τριήμερο στη Μυρρινούντα ο δάσκαλος διαλογισμού και Yoga Brahmadev, που έρχεται από το Βερολίνο για λίγες μέρες στην Ελλάδα.

Κάθε μέρα θα απολαμβάνεις εδώ τη χαρά ενός μαθήματος Yoga μαζί με ασκήσεις αναπνοής (pranayama) στον καθαρό αέρα της εξοχής, με φυτοφαγική αποτοξινωτική διατροφή και προαιρετικά βουτιές στη θάλασσα, ενώ θα ασκηθείς και σε άλλους διαλογισμούς για να κατανοήσεις τη φύση του αντικειμένου, από τη σύγχρονη και αρχαία βιβλιογραφία και διδασκαλία όπως π.χ. το Διαλογισμό αναπνοής όπως δόθηκε από τον Βούδα μέσα από το αρχαίο σύγγραμμα Anapanasati Sutta, από την ινδική Vijyan Bhairav Tantra και άλλα κείμενα.

Όποιος δε επιθυμεί, θα μπορέσει να δει καταγεγραμμένα από ειδική συσκευή τα κύματα του εγκεφάλου του κατά το διαλογισμό την πρώτη και τελευταία μέρα του σεμιναρίου. Θα μάθεις ακόμα να καλλιεργείς τη συγκέντρωσή σου και τον έλεγχο των αρνητικών σκέψεων που μπορεί να οδηγήσουν σε σταδιακή διαχείριση, καλλιέργεια και βελτίωση του ψυχισμού. Από το μεσημέρι της δεύτερης μέρας γίνεται  24ωρος ησυχασμός (προαιρετικά), αποφεύγοντας ομιλία και οπτική επαφή με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και κατά τη λήξη του το επόμενο μεσημέρι μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου.

Ως γνωστόν, ο διαλογισμός είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για όλους τους ανθρώπους όλων των ηλικιών, με εξαιρετικά ωφέλιμη επίδραση στο σώμα και τον εγκέφαλο, που βοηθάει πολύ και όσους ασχολούνται επαγγελματικά με εναλλακτικές θεραπείες, ψυχολόγους, ψυχίατρους και παρόμοια επαγγέλματα. Απευθύνεται και σε άθεους, αλλά όσοι ασχολούνται με εσωτερισμό, ανώτερες επικοινωνίες κ.ά. θα μπορέσουν να καθαρίσουν την εσωτερική τους όραση και να ανοίξουν περισσότερο το τρίτο τους μάτι.

Ο δάσκαλος μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις σου τις μέρες αυτές, μέσα από την πολύχρονη εμπειρία του στο διαλογισμό.

Οι διδακτικές ώρες περιλαμβάνουν στο σύνολο του τριήμερου 5.35 ώρες θεωρία, 9.10 ώρες διαλογισμό, 4.30 ώρες Yoga.

Η Ύλη διδάσκεται απλά και κατανοητά για όλους και περιλαμβάνει τις προαναφερθείσες γραφές του βουδισμού “Satipathana Sutta” και “Anapanasati Sutta”, διδασκαλία μέσα από τις σούτρες του Patanjali, την Yoga Yajnavalkya, Gheranda Samhita, Shiva Samhita, Yoga Hatha Pradipika, Shiva Samhita, Kaulajnananirnaya, Vijyan Bhaira Tantra, τις Yoga Upanishads και άλλες Ουπανισάδες, αλλά και την παρουσίαση της λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου, τα αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών για τις πολυποίκιλες θετικές επιδράσεις του διαλογισμού και την ιστορία και τα ρεύματα του διαλογισμού από την αρχή του μέχρι στις μέρες μας.

O ελληνογερμανικής καταγωγής Brahmadev (Aλέξης Γεράρδης )είναι δάσκαλος γιόγκα και διαλογισμού, σύμβουλος διατροφής και καλλιτέχνης (μουσικοσυνθέτης κ.ά.) που ζει και εργάζεται στο Βερολίνο.

Δυο φορές το χρόνο τουλάχιστον έρχεται στην Ελλάδα και δίνει μαθήματα  διαλογισμού και Yoga και ειδικά σεμινάρια γύρω από τη θεματολογία αυτή, σχεδιασμένα μέσα από μελέτη αρχαίων και νέων συγγραμμάτων και βιβλίων. Αυτό το διάστημα βρίσκεται στη συγγραφή βιβλίου με θέμα το διαλογισμό.

Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής: Παρασκευή 25 -Κυριακή 27 Αυγούστου / Κόστος: 130 Ευρώ.

Αρμονική Ζωή: Μυρρινούντα, Μαρκόπουλο Αττικής,  τηλ. 6946-177925| brahmadevyoga@gmail.com | www.brahmadev-yoga.com