Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Αυτοκτονία ή φόνος;

 

Ένα γυναικείο σώμα που κρέμεται απ’ τις μεγάλες κεραίες κινητής τηλεφωνίας γίνεται αφορμή να στηθεί ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, με τη Σαμιώτισσα συγγραφέα Έρη Ρίτσου να πλέκει αριστοτεχνικά την ιστορία που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

 

Αυτοκτονία ή φόνος; Το γυναικείο σώμα που ένας πατέρας με το μικρό του γιο βλέπουν να ανεμίζει στην κορυφή του λόφου, κρεμάμενο απ’ τις μεγάλες κεραίες κινητής τηλεφωνίας μια κρύα μέρα του Γενάρη στο νησί, αναστατώνει τους κατοίκους με το σημείωμα που βρίσκεται πάνω του και διευκρινίζει τα αίτια της αυτοκτονίας να περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία είναι ανύπαρκτα, οι εμπλεκόμενοι πολλοί και η υπόθεση, σκοτεινή. Το κουβάρι μπερδεύει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι έχουν προηγηθεί, όπως αποδεικνύεται, σκηνές ζηλοτυπίας, ενδείξεις εκβιασμού και πληροφορίες για ναρκωτικά και περίεργες δοσοληψίες με τις απέναντι τουρκικές ακτές. Η αστυνομική έρευνα που ξεκινά μέσα στο σκοτάδι, διεξάγεται παράλληλα με κάποιες σπουδαίες αλλαγές στη ζωή της Μαρίας Γεωργίου, της νεαρής αστυνόμου που πιθανόν να θυμάσαι από το μυθιστόρημα ‘Ο νεκρός δολοφονήθηκε’.

Η έρευνα θα αποδειχθεί πολύ πιο δύσκολη απ’ ό,τι αρχικά φαινόταν, και στην προσπάθειά της να λύσει το γρίφο, η Μαρία Γεωργίου θα ανακαλύψει πως κατά κάποιον τρόπο ανήκει εν τέλει στα εμπλεκόμενα πρόσωπα!

Η συγγραφέας Έρη Ρίτσου είναι κόρη της γιατρού Γαρυφαλιώς Γεωγιάδου-Pίτσου και του ποιητή Γιάννη Pίτσου. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και εργάστηκε στην Eθνική Tράπεζα της Eλλάδας. Συνταξιούχος πια, μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στη Σάμο και στην Αθήνα, ενώ έχει μια κόρη, τη Λητώ, και πολλούς καλούς φίλους, μεταξύ των οποίων και οι φανατικοί αναγνώστες της.