Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Από το... χάος στη δημιουργία

 

Με δώδεκα ακόμα παραστάσεις, στο Bios, που αποτελούν τον β’ κύκλο, η περφόρμανς ‘In A Gadda Da Vida|Επτά Ημέρες Δημιουργίας’ συνεχίζει την πετυχημένη πορεία της.

 

Ο πιο γνωστός κοσμογονικός μύθος μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θέατρο, σε μια σκηνική σύνθεση που παρουσιάζει τα επτά στάδια της δημιουργίας του κόσμου σε αντιστοιχία με τα στάδια δημιουργίας ενός καλλιτεχνικού έργου. Η περφόρμανς ‘In A Gadda Da Vida|Επτά Ημέρες Δημιουργίας’,  που αναφέρεται στις επτά ημέρες της δημιουργίας του κόσμου και του ανθρώπου, διανύει τον β’ κύκλο της στη σκηνή του Bios, με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Τσιάμη και τη χορογράφο Ελένη Χατζηγεωργίου να συνδυάζουν μεθόδους και πρακτικές από το θέατρο και το χορό. Μαζί με την  video designer Ερατώ Τζαβάρα και τους συνεργάτες τους, διαμορφώνουν εδώ ένα περιβάλλον που συνδέει τον θεατή με το μυθικό χρόνο, εισάγοντάς τον σε ένα χώρο όπου φανερώνονται οι πολλαπλές διαστάσεις του φαινομένου της ανθρώπινης δημιουργικότητας.

Εν ολίγοις, μύθος και πραγματικότητα συνδιαμορφώνονται μέσα σε ένα σύγχρονο τελετουργικό δρώμενο, που αφηγείται την πορεία αναγέννησης του ανθρώπου, από το χάος στη δημιουργικότητα και από την ένωση στην ουτοπία.

Παραστάσεις: Διάρκεια: 60’.

Παρασκευή - Κυριακή, 21.00 (Από 19 Οκτωβρίου έως 11 Νοεμβρίου).

Εισιτήρια: 10 ευρώ και 5 ευρώ (ανέργων).

Bios Basement: Πειραιώς 84, τηλ. 2103425335, www.bios.gr