Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Απαρχαιωμένη ηθική

 

Συμπαραγωγή του Θεάτρου Τέχνης με το Θέατρο του Νέου Κόσμου, η παράσταση ‘Βρικόλακες’ του Ίψεν’, με μια δομή που θυμίζει αρχαία τραγωδία, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου ανεβαίνει στο Θέατρο της Οδού Φρυνίχου, με τον συγγραφέα να διερευνά μέσα από το έργο του το δικαίωμα του ανθρώπινου όντος στην ευτυχία.

 

Σε μια κοινωνία υποταγμένη σε απαρχαιωμένες ιδέες και ηθικές, η Έλεν Άλβινγκ προσπαθεί να ορθώσει το ανάστημά της και να απαλλαγεί από οτιδήποτε στοιχειώνει τη ζωή της, προτείνοντας έναν εντελώς ριζοσπαστικό τρόπο ζωής, απαλλαγμένο από ιδιότητες.

Σ’ αυτήν της την απόπειρα ωστόσο έρχεται μοιραία σε σύγκρουση με τις αδιάλλακτες και τιμωρητικές θεωρίες του Πάστορα Μάντερς και με την ίδια της τη ζωή και τις ενοχές της μέσα από την αντιμετώπιση της ασθένειας του γιου της Όσβαλντ. Οι ‘βρικόλακες’ του παρελθόντος και του παρόντος πρωταγωνιστούν στο ομώνυμο αριστούργημα του Ίψεν που ανεβαίνει στο Θέατρο της Οδού Φρυνίχου, οδηγώντας τους ήρωες στην αναπόφευκτη καταστροφή. Το έργο παραληρεί μέσα σε αλληλεξαρτητικές σχέσεις και σε μια αέναη κίνηση, σε ένα περιβάλλον (ηχητικό και σκηνογραφικό) στοιχειωμένο από παιδικές μνήμες. Όταν όλα τελειώνουν, τα πρόσωπα είναι πλέον βουτηγμένα στο σκοτάδι του νου τους, να παρακαλάνε για μια ‘ανύψωση’ στον ήλιο.

Μετάφραση: Μαργαρίτα Μέλμπεργκ/ Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς/ Σύμβουλος στη Δραματουργία: Θεοδώρα Καπράλου.

Σκηνικά: Κλειώ Μπομπότη/ Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος.

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη/ Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός.

Χορογραφία: Τάσος Καραχάλιος/ Βοηθός Σκηνοθέτη: Άννα Παπαγεωργίου.

Παίζουν: Ρένη Πιττακή, Ακύλλας Καραζήσης, Μιχάλης Σαράντης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Κώστας Μπερικόπουλος.

Παραστάσεις: Από 22 Φεβρουαρίου έως 21 Απριλίου, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, 21.15.

Εισιτήρια: Τετάρτη & Παρασκευή: 15€ γενική, 10€ μειωμένο και 8€ ανεργίας/ Πέμπτη: 10€ γενική είσοδος/ Σάββατο: 18€ γενική και 12€ μειωμένο και ανεργίας/ Κυριακή: 16€ γενική και 12€ μειωμένο και ανεργίας/

Προπώληση https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-texnis/vrikolakes

Θέατρο της Οδού Φρυνίχου: Φρυνίχου 14 ,τηλ. 2103222464.