Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Αναζητώντας το ΝΟΗΜΑ

 

Ποια ψυχή είναι χωρίς ρήγματα και τραύματα στις… εκδορές του χρόνου που μαστίζει τον άνθρωπο; Ποιος ‘κοινός θνητός’ δεν έχει πονέσει και ζώντας δεν εξακολουθεί να πονά; Το βιβλίο της Έλενας Γκιβίση ‘Ρήγματα’ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος, αναφέρεται σε... τραύματα ‘γένους θηλυκού’.

 

Τρεις γυναίκες, με διαφορετική πορεία ζωής αλλά κοινή καταγωγή, προσπαθούν, μέσα από την εναλλαγή των γεγονότων, των ημερών, των συναισθημάτων τους, μέσα από την κατάδυση στα προσωπικά τους ρήγματα, να ανακαλύψουν ένα συγκροτημένο και σταθερό νόημα στη ζωή τους.

Το βιβλίο ‘Ρήγματα’ της Έλενας Γκιβίση -πρώτο για τη συγγραφέα- έχει ‘ψυχή’ και ευαισθησία. Με σπουδές στη Νομική, τη Φιλολογία και τη Λογοτεχνία, η δημιουργός των ‘Ρηγμάτων’ και των ‘Συναισθημάτων’ ψάχνει τις ‘εκδορές’ των ηρώων της. Εκεί που γίνονται οι τρύπες και προκαλούνται οι σχισμές που φέρει η ενότητα που ονομάζεται ‘εαυτός’. ‘Όπως ένα γυάλινο δοχείο που έχει ραγίσει σε πολλά σημεία, το σώμα είναι γεμάτο ρήγματα από τα οποία διαχεόμαστε, χυνόμαστε, χάνοντας μαζί το κέντρο και τον πυρήνα μας. Η βεβαιότητα του ψυχισμού μας μας διαφεύγει εντελώς’, λέει και σε κάνει να συμφωνήσεις.