Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Ανάπτυξη, Περιβαλλοντική Ηθική και Προστασία των Ζώων

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (ΕΚΕΠΕΚ) του Παντείου Πανεπιστημίου και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) πιστεύουν ότι εμείς, τα ζώα έχουμε δικαιώματα και ότι, εσύ άνθρωπε οφείλεις να τα σέβεσαι και να μας προστατεύεις. Γι’ αυτό και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, που με γιόρτασες στις 4 Οκτωβρίου, διοργανώνουν την Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου, στο αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ του Παντείου Πανεπιστημίου-  στο νέο κτίριο-την επιστημονική εκδήλωση με θέμα Ανάπτυξη, περιβαλλοντική ηθική και προστασία των ζώων. Αν σε ενδιαφέρω πραγματικά προσπάθησε να έρθεις…
Αυτό που με ενοχλεί, μεταξύ άλλων, στις μέρες μας είναι η απουσία περιβαλλοντικής ηθικής. Μιας ηθικής που θα σέβεται τη ζωή σε κάθε της μορφή. Για την αναγκαιότητα και την ανάπτυξη αυτής της ηθικής θα μιλήσουν και θα τεκμηριώσουν τις θέσεις τους με επιστημονικά επιχειρήματα, ο Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, Γρηγόρης Τσάλτας, η νομικός και Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη και ο Ομ. Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, Θεοδόσης Τάσιος στην επιστημονική εκδήλωση, Ανάπτυξη, Περιβαλλοντική ηθική και προστασία των Ζώων, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσάλτας, θα αναφερθεί στη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία των ζώων, η κ. Νατάσα Μπομπολάκη, στην προστασία και τα δικαίωματα των ζώων και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο ενώ ο κ. Θεοδόσης Τάσιος θα εστιάσει στο κατά πόσο και αν μας ενδιαφέρουν οι κοινωνίες των ζώων, ανοίγοντας έτσι ένα μεγάλο θέμα συζήτησης.
Η χορωδία του Παντείου Πανεπιστημίου υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ιωάννη Βρυζάκη θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα την οργάνωση και επιμέλεια του οποίου έχει η Χαρίκλεια Τσοκανή, καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου ενώ θα προβληθούν σκηνές από ταινίες που αφορούν τα ζώα (Earthlings- αποσπάσματα, Shaun Monson, σενάριο- σκηνοθεσία, Joaqin Phoenix, αφήγηση, Shaun Monson). Στον χώρο της εκδήλωσης θα εκτίθενται βιβλία με ανάλογη θεματολογία. Συντονίζει η Άννα Λυδάκη, καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου.
Την Οργανωτική Επιτροπή αποτελούν οι: Ξένια Βασιώτη, τελειόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου/Βάιος Καμινιώτης, Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου/Παναγιώτα Καμπουράκη, Κοινωνιολόγος Χριστίνα  Καραμολέγκου, Κοινωνιολόγος/Πάνος Καφφές, Πολιτικός Επιστήμων, μέλος ΠΦΠΟ/ Μαρία  Μάζη, Κοινωνιολόγος/Καλλιόπη Παρασκευοπούλου, τελειόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου/Σέβη Τσαμπουνάρη, Υποψ. Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου.
Ώρες διεξαγωγής: 18.00-20.00
Ασχολήσου μαζί μου. Μη με ξεχάσεις...
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Λεωφ. Συγγρού, 136, τηλ. 2109201341, www.panteion.gr