Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Αναπάντητα ερωτήματα

 

Παγκόσμια πρεμιέρα κάνει την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Βanquet του Μεγάρου Μουσικής η μουσική παράσταση ‘Χ Is Tense’, που βασίζεται σε κείμενα από διαδικτυακές σελίδες ενημέρωσης, το facebook, κριτικές καλλιτεχνικών δρώμενων, κείμενα για την οικονομική κρίση, καθώς και κείμενα των Φερνάντο Πεσσόα, Κ. Π. Καβάφη και Βιβής Βασιλοπούλου.

 

Τι σημαίνει Τέχνη σήμερα; Σε ποιον ανήκει το είδωλο στον καθρέφτη; Πόσο διαρκούν 40 χρόνια; Ο Έλληνας συνθέτης Περικλής Λιακάκης, που ζει και εργάζεται εδώ και χρόνια στη Βιέννη, παρουσιάζει στο Μέγαρο σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση το έργο του ‘X Is Tense’, βασισμένο σε κείμενα από διαδικτυακές σελίδες ενημέρωσης, το facebook, κριτικές καλλιτεχνικών δρώμενων, κείμενα για την οικονομική κρίση, καθώς και κείμενα των Φερνάντο Πεσσόα, Κ. Π. Καβάφη και Βιβής Βασιλοπούλου, αναζητώντας ταυτόχρονα τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.

Ένα πρότζεκτ βασισμένο σε ένα τρίο μουσικών (ηλεκτρική κιθάρα-Κώστας Μακρυγιαννάκης, βαρύτονο σαξόφωνο-Θεόφιλος Σωτηριάδης και ακορντεόν κοντσέρτου-Κωνσταντίνος Ράπτης), ηλεκτρονικούς ήχους, προηχογραφημένους και ζωντανούς, βίντεο (Shadab Shayegan-video animation) και έναν περφόρμερ (Αχιλλέας Αναστασιάδης) που έρχεται σε επαφή με τις εικόνες του βίντεο, καθώς και με τους ήχους που προβάλλονται από τα όργανα στο χώρο.

Έναρξη: 21.00/ Εισιτήρια: 7 ευρώ, φοιτητές, νέοι, άνεργοι, Αμεα, 65+, πολύτεκνοι, 10 & 15 ευρώ.

Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333, www.megaron.gr