Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...

 

… την πρώτη τους μουσική συνάντηση, ο Μάριος Φραγκούλης ξανασυναντά τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και την Τετάρτη 09 Μαΐου στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής δίνει μια συναυλία, αφιερωμένη στον μεγάλο δάσκαλο και εμβληματικό συνθέτη, με αποσπάσματα από τα έργα ‘Άξιον Εστί’, ‘Canto General’, ‘Επιφάνεια Αβέρωφ’, καθώς και σπάνια ερμηνευμένα τραγούδια που έγραψαν τη δική τους ιστορία. 

 

Μελοποιημένα ποιήματα του Πάμπλο Νερούδα, του Οδυσσέα Ελύτη, του Γιώργου Σεφέρη, του Γιάννη Ρίτσου, του Μάνου Ελευθερίου, του Γιάννη Θεοδωράκη και τραγούδια από μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες με την υπογραφή του Μίκη (Σέρπικο, τον Αλέξη Ζορμπά, τη Φαίδρα) θα ερμηνεύσει ο Μάριος Φραγκούλης στο Μέγαρο Μουσικής, 20 χρόνια αφότου ερμήνευσε το μέρος του λαϊκού τραγουδιστή από το ‘Άξιον Εστί’ με τον ίδιο τον Μίκη Θεοδωράκη στο πόντιουμ. Όπως δε είχε δηλώσει τότε για τη συνεργασία-σταθμό στην καριέρα του, “αισθάνομαι να κουβαλάω ένα μεγάλο και εύθραυστο φορτίο με την ελπίδα να μη σπάσει τίποτα’’.

Στη βραδιά του Μεγάρου συμπράττει η 30μελής ορχήστρα Budapest Primarius Symphony Orchestra, ενώ καλεσμένος είναι ο διεθνούς φήμης βιολονίστας Zoltan Maga, που θα παίξει εδώ σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση κάποια από τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη από τις πιο γνωστές και αγαπημένες ταινίες. 

Στο πόντιουμ για να διευθύνει την ορχήστρα θα βρίσκεται ο μαέστρος Λουκάς Καρυτινός.

Την πολύ ενδιαφέρουσα σύγχρονη προσέγγιση, τη νέα ματιά στις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο Κώστας Παπαδούκας.

Έναρξη: 20.30/ Προπώληση εισιτηρίων : Στα ταμεία του Μεγάρου και online:http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=4035/Tιμές:Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι: € 12/

Ζώνη Ε: € 25/ Ζώνη Δ: € 33/ Ζώνη Γ: € 40/ Ζώνη Β: € 48

Ζώνη Α: € 54, Διακεκριμένη Ζώνη: € 60.

Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333, www.megaron.gr